Nieuws

Aankondiging: Webinar lange-termijn duurzame waarde creatie

Graag nodigen we je uit voor een webinar aangaande duurzame lange termijn waarde creatie op 29 juni van 13:00-14:00.

COVID-19, klimaatverandering, digitalisering en geopolitiek veranderen snel en fundamenteel het financiële landschap. Meer dan ooit moeten bedrijven nadenken hoe ze op een duurzame manier waarde creëren. In hoeverre vereist dit een nieuwe relatie tussen beleggers en bedrijven? Hoe kunnen pensioenfondsen en vermogensbeheerders zich positioneren voor de turbulente ontwikkelingen die voor ons liggen? Wat zijn de voordelen van een meer directe relatie tussen investeerders en bedrijven? Welke maatstaven kunnen worden gebruikt om de dialoog tussen bedrijf en belegger te laten gaan over de lange-termijn waardecreatie?

In deze middagbijeenkomst over lange-termijn waardecreatie zullen optreden:
 Mats Andersson (voormalig CEO AP4) zal vertellen over de Zweedse ervaring van nauwe samenwerking tussen investeerders en bedrijven;
– Professor Dirk Schoenmaker (Erasmus Universiteit) presenteert zijn nieuwe model voor het meten van lange-termijn duurzame waardecreatie;
– André Snellen (bestuur Pensioenfonds Detailhandel en voorzitter van de commissie verantwoord beleggen van de Pensioenfederatie) en Joanne Kellerman (voorzitter PFZW) zullen hierover met hen in gesprek gaan.
– De sessie wordt gemodereerd door Masja Zandbergen (Hoofd duurzaamheid Robeco).

Het webinar zal live worden uitgezonden vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

U kunt zich hier opgeven voor deelname.

Deze bijeenkomst is onderdeel van het programma Finance and the Common Good van het Sustainable Finance Lab en Socires, en is georganiseerd in samenwerking met het Sustainable Pension Investments Lab en het Erasmus Platform for Sustainable Value Creation Rotterdam.

Deze middagbijeenkomst is onderdeel van een grotere conferentie op 29 juni 2020 in het kader van het programma Finance and the Common Good. Voor meer informatie over de ochtendbijeenkomst over de Debt Jubilee, zie hier. Voor meer informatie over de hoofdbijeenkomst, zie hier.

Deel dit nieuwbericht
  • Publicatiedatum

    19 juni 2020

Meer nieuws

Aankondiging: Webinar lange-termijn duurzame waarde creatie

Meer

SPIL-kennisupdate over duurzame EU-regelgeving

Meer