Publicaties

Kennisupdate: Wat kunnen pensioenfondsen verwachten van het duurzame actieplan van Europa?

Dit SPIL-artikel geeft een kort en bondig overzicht van het duurzame actieplan van de EU en aanstaande Europese regelgeving op het gebied van ESG. Eind 2019 begon een nieuwe Europese Commissie aan haar termijn. Kort daarna was er akkoord over de Europese reguleringen van rapportages over duurzame investeringen en over de zogenaamde taxonomie om duurzame investeringen te faciliteren. Het is daarmee al meteen duidelijk dat de duurzame agenda van de vorige commissie stevig wordt voortgezet. Wat is er allemaal gebeurd? Waar staan we nu en wat weten we concreet al? En wat zit er nog aan te komen?

Klik hieronder om het kennisartikel te downloaden.

Download publicatie
  • Auteur

    Melanie Meniar
  • Publicatiedatum

    27 januari 2020

Meer publicaties

The Financial Return of Responsible Investing

The growing interest in Responsible Investing (RI) raises the question whether pursuing environmental, social and governance (ESG) goals – limiting the range of potential investment opportunities – requires sacrificing performance.

Meer Download

Kennispaper 2: De impact van klimaatverandering

Nederlandse pensioenfondsen kunnen de risico’s in hun beleggingsportefeuille als gevolg van klimaatverandering beperken, maar met hun beleggingen de transitie ook stimuleren. Als pensioenfondsen wachten tot steeds meer fysieke effecten van klimaatverandering zichtbaar worden, zijn de mogelijkheden om dit risico uit te portefeuille te halen al grotendeels verdwenen. In dit kennispaper schetst SPIL hoe klimaatverandering pensioenfondsen raakt.

Meer Download