Publicaties

SPIL Working Paper: Integratie van duurzaamheid in strategische asset allocatie – tijd voor actie

De integratie van ESG in beleggen in vrijwel alle asset classes is het nieuwe normaal. In de belangrijkste categorie, strategische asset allocatie, is het echter nog terra incognita. Hoewel eerste stappen zijn gezet door o.a. UN PRI om dit onder de aandacht te brengen, is een stevigere verankering van de SDG’s in strategische asset allocatie nodig.

Download publicatie
  • Auteur

    Jaap van Dam
  • Publicatiedatum

    28 februari 2022

Meer publicaties

The Financial Return of Responsible Investing

The growing interest in Responsible Investing (RI) raises the question whether pursuing environmental, social and governance (ESG) goals – limiting the range of potential investment opportunities – requires sacrificing performance.

Meer Download

Kennispaper 2: De impact van klimaatverandering

Nederlandse pensioenfondsen kunnen de risico’s in hun beleggingsportefeuille als gevolg van klimaatverandering beperken, maar met hun beleggingen de transitie ook stimuleren. Als pensioenfondsen wachten tot steeds meer fysieke effecten van klimaatverandering zichtbaar worden, zijn de mogelijkheden om dit risico uit te portefeuille te halen al grotendeels verdwenen. In dit kennispaper schetst SPIL hoe klimaatverandering pensioenfondsen raakt.

Meer Download