Publicaties

Kennispaper 3: Belang van de circulaire economie voor pensioenbeleggingen

Bij duurzaam beleggen denken de meeste pensioenfondsen vooral aan het klimaat. Ten onrechte, aldus het SPIL in haar derde kennispaper. Daarin wijst SPIL op het belang van de circulaire economie voor pensioenbeleggingen. Een terrein waarop de grenzen van de aarde zelfs al verder overschreden dan bij klimaat.

Zie hieronder de video waarin de SPIL-leden Herman Wijffels, Marjolein Demmers en Rene van de Kieft het nieuwe kennispaper toelichten.

Download publicatie
Volg Marjolein Demmers op social media
  • Auteur

    Marjolein Demmers
  • Publicatiedatum

    17 mei 2018

Meer publicaties

The Financial Return of Responsible Investing

The growing interest in Responsible Investing (RI) raises the question whether pursuing environmental, social and governance (ESG) goals – limiting the range of potential investment opportunities – requires sacrificing performance.

Meer Download

Kennispaper 2: De impact van klimaatverandering

Nederlandse pensioenfondsen kunnen de risico’s in hun beleggingsportefeuille als gevolg van klimaatverandering beperken, maar met hun beleggingen de transitie ook stimuleren. Als pensioenfondsen wachten tot steeds meer fysieke effecten van klimaatverandering zichtbaar worden, zijn de mogelijkheden om dit risico uit te portefeuille te halen al grotendeels verdwenen. In dit kennispaper schetst SPIL hoe klimaatverandering pensioenfondsen raakt.

Meer Download