De gezichten achter SPIL

Alfred Slager

Alfred Slager RBA is hoogleraar Pension Fund Management aan TIAS School for Business and Society bij de Universiteit van Tilburg. Hij publiceert over risicomanagement en vermogensbeheer van institutionele beleggers, zoals beleggingsovertuigingen, besluitvorming bij besturen en beleggingscommissies, de governance en implementatie van beleggingsprocessen of de veranderende inzichten rondom diversificatie.

De integratie van duurzaamheid in het beleggings- en besluitvormingsproces is een van de terugkerende thema’s. Het doel van zijn onderzoeken richt zich op de uitdagingen en kernbeslissingen die bestuurders en beslissers moeten nemen in het balans- en beleggingsproces, waarbij een rode draad voor hem is dat een “evidence based” aanpak steeds weer nuchtere inzichten oplevert die bestuurders praktisch verder helpen.

Alfred Slager is tevens sinds 2013 bestuurslid bij SPH, het Beroepspensioenfonds voor Huisartsen. Tevens is hij lid van de beleggingscommissies van pensioenfonds PME en pensioenfonds SNS REAAL, en lid van de Raad van Toezicht bij pensioenfonds PGB. Hij was tot 2017 voorzitter van de Vereniging van Beleggingsanalisten (VBA), de Nederlandse beroepsvereniging voor beleggingsprofessionals, en vanaf 2018 vice-president in de CFA Society VBA Netherlands. Eerder was hij directeur van CentER Applied Research aan Tilburg University, Chief Investment Officer bij het Stork Pensioenfonds, en beleidsadviseur voor PGGM Investments, het Nederlandse pensioenfonds voor de zorg en welzijn.
Vóór zijn werkzaamheden bij PGGM werkte hij als portfolio manager bij Fortis Investments. Slager promoveerde in 2004 aan de Erasmus Universiteit.

Meer leden van SPIL

Claudia Kruse

APG Asset Management

Claudia Kruse

APG Asset Management Profiel

Jan Nijssen

Montae

Jan Nijssen

Montae Profiel

Karen Maas

Impact Centre Erasmus

Karen Maas

Impact Centre Erasmus Profiel

Leen Meijaard

SPIL

Leen Meijaard

SPIL Profiel

Leonne Jansen

FNV

Leonne Jansen

FNV Profiel

Loek Sibbing

Nederlandse Investeringsinstelling NV

Loek Sibbing

Nederlandse Investeringsinstelling NV Profiel

Monique Donders

BlackRock

Monique Donders

BlackRock Profiel

René van de Kieft

MN

René van de Kieft

MN Profiel

Rens van Tilburg

Sustainable Finance Lab (SFL)

Rens van Tilburg

Sustainable Finance Lab (SFL) Profiel
Herman Wijffels

Herman Wijffels

Sustainable Finance Lab

Herman Wijffels

Sustainable Finance Lab Profiel
Rob Bauer

Rob Bauer

Maastricht University School of Business and Economics

Rob Bauer

Maastricht University School of Business and Economics Profiel