De gezichten achter SPIL

Nikki Trip

Nikki Trip zet zich in voor een toekomstbestendige en duurzame pensioensector in Nederland. Dit begon in 2020 met academisch onderzoek naar het welzijn van pensioendeelnemers. Haar aanwezigheid in het pensioendomein bestond toen voornamelijk uit het zijn van een sparringpartner van de politiek, verschillende belangenorganisaties en pensioenfondsen. Zowel op thema’s rondom brede welvaart, als deelnemer-communicatie, Wtp en diversiteit in de sector. Tegenwoordig is ze actief vanuit diverse formele rollen in de sector, waaronder duurzaamheidsspecialist bij AF Advisors, extern lid van de beleggingsadviescommissie van APF Stap en voorzitter van verschillende stichtingen. Bij AF Advisors ondersteunt ze de pensioenfondsen bij hun duurzaamheidstransitie. Als ware corporate activist bevraagt ze de status quo en worden zowel klanten, collega’s als de financiële sector uitgedaagd. Naast de adviserende rol is er ambitie voor een pensioenbestuurdersrol. 

Het idee van brede welvaart staat centraal in al haar werk. De basis hiervoor is gelegd in haar studie aan het University college in Maastricht (met een focus op psychologie en duurzaamheid) en de master global business aan de Erasmus Universiteit (met een focus op sustainable finance). Voor een toekomstbestendige sector is het ook belangrijk dat alle generaties betrokken zijn. Om dit te realiseren is ze oprichter en voorzitter van het Jongeren in insitutioneel pensioen netwerk (JIIP)

Verder houdt Nikki zich bezig met het verbeteren van jongeren representatie in de politiek en het sturen op brede welvaart vanuit het bedrijfsleven. Dit komt tot uiting in haar werk aan het verbeteren van jongerenparticipatie in de Nederlandse politiek met de stichting ‘Stem op een jongere’ en netwerk 2100 dat zich bezighoudt met intergenerationeel leiderschap in raden van bestuur en commissarissen.  

Je kunt Nikki ook tegenkomen in de media (BNR, Investment officer, Pensioen Pro) en op events als opiniemaker en spreker over deze verschillende onderwerpen.  

  • AF Advisors

    Sustainability Specialist

Meer leden van SPIL

Alfred Slager

TIAS School for Business and Society, Universiteit van Tilburg

Alfred Slager

TIAS School for Business and Society, Universiteit van Tilburg Profiel

Annette van der Krogt

Achmea Investment Management

Annette van der Krogt

Achmea Investment Management Profiel

Dominique Dijkhuis

ABP

Dominique Dijkhuis

ABP Profiel

Jaap van Dam

PGGM

Jaap van Dam

PGGM Profiel

Karen Maas

Impact Centre Erasmus

Karen Maas

Impact Centre Erasmus Profiel

Lars Dijkstra

Van Lanschot Kempen

Lars Dijkstra

Van Lanschot Kempen Profiel

Leen Meijaard

SPIL

Leen Meijaard

SPIL Profiel

Marcel Andringa

PME Pensioenfonds

Marcel Andringa

PME Pensioenfonds Profiel

René van de Kieft

Maatschappij van Welstand

René van de Kieft

Maatschappij van Welstand Profiel

Rens van Tilburg

Sustainable Finance Lab (SFL)

Rens van Tilburg

Sustainable Finance Lab (SFL) Profiel

Will-Jan Jacobs

Will-Jan Jacobs

Profiel